FőoldalStratégiakutató IntézetPublikációkElőadásokPartnerekLinkekKapcsolatok
  A Stratégiakutató Intézet Metaelmélet -Metafilozófia kutatócsoportjának portálja  
 
 
Figyelem
Kutatócsoport
Tanulmányok
Fejlesztések
Konferencia 2008
Fórum
Hírek
Szerkesztőség
Hírek
 

 

2013.06.01. Ebben az évben újra rendezünk metaelméleti nemzetközi konferenciát. A konferencia időpontja: 2013. szeptember 20-21, péntek-szombat. A konferencia színhelye: Magnet Közösségi Ház, 1062 Budapest, Andrássy u. 98. Kezdés minden nap reggel 9 órakor, az első napon, szombaton a konferencia késő estig tart. Belépődíj: 1500 Ft. A konferencia előadásait szeretnénk ismét könyvben kiadni, amihez minden részvevőtől köszönettel fogadunk el adományt. A konferencia kerekasztal beszélgetéssel kezdődik, aminek témája: a metaelméleti-metafilozófiai megismerés és módszertana. Szintén kerekasztal beszélgetés a konferencia vége: a metafilozófia mint új tudás és új tudat - az Új Világban. A konferencia plenáris előadásainak két fő témaköre van: Az anyag/tudat metafilozófiai szemlélettel (új, egyesített "természet"-"tudomány"); az ember/tudat metafilozófiai szemlélettel (új, egyesített "ember"-"tudomány"). A konferencia előkészületeiről folyamatosan tájékoztatást adunk, további információk vargacs@strategiakutato.hu e-mail címen kérhető.

2009.07.17. A következő Egyesített elméletek konferenciát 2010. nyarán - még nem végleges megállapodás szerint - Svédországban rendezi a Kreaprenör, a Södertöm Högskola, a Haninge-i kistérség, valamint a Stratégiakutató Intézet. A konferencia előkészületeiről folyamatosan tájékoztatást adunk, további információk vargacs@strategiakutato.hu e-mail címen kérhető.

2009.02.20.New theory of State and Democracy címen angol nyelven megjelent Ugrin Emese és Varga Csaba könyve a Stratégiakutató Intézet kiadásában. A kötet megrendelhető az intezet@strategiakutato.hu e-mail címen.

2008.02.12. 2. TUDOMÁNYOS KONFERENCIA ÉS WORKSHOP EGYESÍTETT ELMÉLETEK címmel a Stratégiakutató Intézet Kht. szervezésében. A konferencia időpontjai: 2008. május 16-19.
A konferenciára vonatkozó részleteket lásd a konferencia honlapján!

2007.07.13. A könyvhétre jelent meg - a Századvég Kiadó gondozásában - Ugrin Emese és Varga Csaba könyve: Új demokrácia- és államelmélet. Ebben a könyvben a két szerző új, eredeti demokrácia-alternatívákat vázol fel a következő évtizedekre. A könyvről a kiadó és a Stratégiakutató Intézet egy napos konferenciát rendez 2007. szeptember 7-én, pénteken a Magyar Kultúra Alapítvány székházában. A konferencián várhatóan mintegy tizenöt előadás hangzik el majd.
A meghívó pdf formátumban letölthető itt >>>

2007.03.09. A harmadik Egyesített elméletek című konferenciát 2007. nov. 16-18-án rendezzük meg. A tervezett témakörök: 1. A fizika (és a matematika) Nagy Egyesített elmélete; 2. A tudat s az elme elmélete, a kvantumfizika, valamint a kvantumbiológia; 3. Új életelmélet, új biológiaelmélet, új pszichológia; 4. Egyesített elméletek: tudományok, művészetek, vallások - metaelmélet, metafilozófia; 5. Valláselmélet és tudományelmélet. (Mind az öt témában két-két bevezető előadó és négy-négy vitát indító előadó lesz.)

2007.03.08. Megnézhető, meghallgatható és letölthető a 2006. novemberi Egyesített elméletek konferencia minden előadása. A külföldi előadók természetesen angolul beszélnek. A konferenciának ezt a nyers, szinkronizálatlan változatát később követi majd egy olyan DVD, amelyen minden angol nyelvű előadást magyar nyelven feliratozunk. A Stratégiakutató Intézet által kiadott Egyesített elméletek című DVD-t majd csak megrendelni lehet térítés ellenében.
A nyers DVD tartalma iso formátumban (3,62 GB) letölthető itt >>>

2007.03.07. Egyesített elméletek címmel angol nyelven a NOETIC Press (USA) - a Stratégiakutató Intézettel közösen - kiadja könyvben és DVD-én a tavaly novemberi konferencia előadásainak írott-szerkesztett változatát. A megjelenés várható időpontja 2007 június-július. A DVD és a könyv korlátozott számban Magyarországon is megvásárolható lesz.

2006.11.15-18-án Egyesített Elméletek címmel a Stratégiakutató Intézet, illetve a Magyar Kultúra Alapítvány védnöksége alatt nemzetközi tudományos konferencia és workshop megrendezésére kerül sor.

2006.10.01. A Stratégiakutató Intézet 2006. október 10-én 11 órakor sajtófogadás keretében mutatja be Aryeh Kaplan Széfer Jecírá, az Alkotás könyve, a kabbala elmélete és gyakorlata című könyvét. A sajtófogadás helyszíne: Magyar Kultúra Alapítvány székháza, 1014 Budapest. I. Szentháromság tér 6. A megjelent könyvet bemutatja és méltatja: Dr. Schőner Alfréd főrabbi, az Országos Rabbiképző - Zsidó Egyetem rektora, Babits Antal Scheiber-díjas filozófiatörténész, Varga Csaba szociológus, a Stratégiakutató Intézet elnöke.

2006.09.18.-án a Stratégiakutató Intézet gondozásában megjelent a Metaelméleti Könyvek sorozat 3. kötete - Széfer Jecírá, Az Alkotás könyve, a kabbala elmélete és gyakorlata címmel. A könyv Aryeh Kaplan ismert fizikus és ortodox rabbi műve, mely az egyik legátfogóbb mű ebben a témában a szerző tollából. A könyv megrendelhető az alábbi címen: intezet@strategiakutato.hu.

2006.09.29. Megjelent a Metaelméleti Könyvek sorozat harmadik köteteként Aryeh Kaplan Széfer Jecírá, az Alkotás könyve, a kabbala elmélete és gyakorlata című kötete. Fordította Dienes-Nagy Erika, Miski Zoltán, Dienes István. Lektor, szerkesztő: Babits Antal. A könyv megrendelhető az intezet@strategiakutato.hu e-mail címen.

2006.06.05. A Stratégiakutató Intézet együttműködési megállapodást ír alá a tóthfalusi (Vajdaság) Széchenyi István Stratégiakutató Intézettel. Az együttműködés részeként a két intézet a jövőben közösen folytatja a metaelméleti kutatást. A vajdasági intézet vezetője, Dr. Hódi Sándor részt vesz egy új pszichológiai elmélet megalkotásában.

2006.06.02.A Stratégiakutató Intézet zártkörű tudományos tanácskozást tartott CrossSensor - Az Észlelő Kereszt címmel. Vendégelőadónk Imi Markos (Kreaprenör AB, Stockholm, Svédország).
A rendezvény ismertetője pdf-formátumban letölthető itt >>>
Az előadás pps-formátumban letöltető itt >>>

2006.05.30.Varga Csaba részt vett a horvátországi eStudent által Dubrovnikban rendezett, "Intellectual Capital of Cities" című konferencián, melynek vezető előadója Leif Edvinsson, a svéd Lundi Egyetem professzora volt. Varga Csaba "Új koncepciók (avagy mit taníthatnak nekünk a tudásváros fejlesztések?)" című előadásában a szellemi tőke - tudástőke - tudattőke, a tudásvárosok és a társadalmi tudat szerepét és kapcsolatát ismertette.
Az előadás pps-formátumban letölthető itt >>>

2006.05.23. A metaelméleti kutatócsoport megkezdi új kötetének, a Gömb Könyvnek szerkesztését. A kötet összeállítására és szerkesztésére első körben több, mint ötven kutató kapott felkérést.

2006.04.12. "Az Abszolútum" címmel az SKI zárt körű tudományos tanácskozást tart 2006. április 25-én Liptay Lothar Svájcban élő református teológus részvételével.
A rendezvény ismertetése >>>
A tanácskozáson elhangzott előadások letölthetők itt >>> 

2006.03.01. Az SKI 2006. március 25-én tudományos konferenciát rendez Aszellemi tőke szerepe a tudástársadalom korszakában" címmel. Vendégünk Leif Edvinsson (Svédország).
a program letöltése>>>
A konferencián elhangzott előadások letölthetők itt >>> 

2005.12.12. A "METAELMÉLET, METAFILOZÓFIA" C. KÖNYV BEMUTATÓJA - A Metaelmélet, metafilozófia című könyv hivatalos bemutatója alkalmából tudományos konferenciát rendez a Stratégiakutató Intézet 2006. február 3-án. Helyszín: Magyar Kultúra Alapítvány székháza, Budapest. A konferencián számos neves hazai és külföldi tudós tart előadást. A részletes program rövidesen elérhető lesz a www.metaelmelet.hu honlapon.
a program letöltése>>>
A konferencián elhangzott előadások >>>

2005.11.10. A FIZIKA LEGÚJABB FEJEZETEI címmel a Stratégiakutató Intézet három kutatócsoportja november 15-én, kedden, reggel 9 órától nemzetközi konferenciát rendez a Magyar Kultúra Alapítvány székházában (1014 Bp. I. Szentháromság tér 6.) A konferencia megvitatandó témakörei: 1. Ahol a tudomány véget ér; 2. Optikai fizika (kvantum-számítógép, dinamikus holográfia; 3. Kvantum idődinamika; 4. A tudat fizikája.
A konferencia programja letölthető itt pdf formátumban>>>
A konferencia rövid ismertetése letölthető itt>>>

2005.10.24. Október 24-én megjelent a METAELMÉLET, METAFILOZÓFIA című könyv a Stratégiakutató Intézet Metaelméleti Könyvek sorozatában. A könyvben tizenhét hazai szerző tanulmánya olvasható, amelyek együtt tesznek kísérletet az átfogó metaelmélet megfogalmazására. (A könyv megrendelhető az Intézetnél e-mailben: adam.hamori@metaelmelet.hu.)

   
     
 
Kutatók
Kutatócsoport bemutatása

Új tanulmányok
Irodalom
Archívum