FőoldalStratégiakutató IntézetPublikációkElőadásokPartnerekLinkekKapcsolatok
  A Stratégiakutató Intézet Metaelmélet -Metafilozófia kutatócsoportjának portálja  
 
 
Figyelem
Kutatócsoport
Tanulmányok
Fejlesztések
Konferencia 2008
Fórum
Hírek
Szerkesztőség
Kutatók
 

 

Major Gyöngyi közgazdász, filozófus

Major Gyöngyi (1969) a közgazdaságtudományok magisztere, főiskolai docens, a Magyar Tudományos Akadémia köztestületének tagja. Az Újvidéki Egyetem Szabadkai Közgazdasági szakán végzett, itt is magisztrált, s a doktori értekezését is itt jelentette be, a budapesti Corvinus Egyetemen pedig egy Európa Tanulmányok Master-képzést fejezett be. Tanult a Közép-Európai Egyetemen is.

Fontosabb munkahelyek

Jelenleg a Szabadkai Műszaki Főiskolán, a Gábor Dénes Főiskolán és a Dunaújvárosi Főiskolán tanít, valamint a Corvinus Egyetem INFIDENT kutatócsoportjában tevékenykedik. Első munkahelye a belgrádi Közgazdaságtudományi Intézet volt. Dolgozott a dél-karolinai egyetem és az ENSZ Egyetem "Creating Effective Partnerships for Sustainable Development" közös projektjében.

Kutatási területek

Fenntartható fejlődés és új létezésmodellek.

Szellemi arcél

Általánosságban az ember új önértelmezhetősége érdekli. A szemléleti korlátok láthatóvá tevése - az esély megragadása, amellyel a mai-elme vélt kiteljesedésének pályáját szabadság helyett bezártságként élheti (majd) meg. A létezés fenntarthatatlanságának veszélyét Major Gyöngyi az elme eltévelyedettségére vezeti vissza. Szerinte a világ lehetséges arcai közül ma csak egyet mutat, éppen azt, amelyet az Ember tudatának tükrében már megismert, ám bízik abban, hogy a létezés innovációja az Intelligens természetet visszakapcsolhatja a Mindenség sokdimenziós pulzálásába. Munkásságának mozgatója a szellemi erőtér átalakíthatóságának reménye.

Fontosabb publikációk

Prinudno sletanje (Zadužbina Andrejević, Beograd, 2001)

Egyéb személyes tevékenységek

Major Gyöngyi szabadidejében úszik, zongorázik, jégrevüket és hangversenyeket látogat.

e-mail: mdendi@yahoo.co.uk   
     
 
Kutatók
Kutatócsoport bemutatása

Új tanulmányok
Irodalom
Archívum