FőoldalStratégiakutató IntézetPublikációkElőadásokPartnerekLinkekKapcsolatok
  A Stratégiakutató Intézet Metaelmélet -Metafilozófia kutatócsoportjának portálja  
 
 
Figyelem
Kutatócsoport
Tanulmányok
Fejlesztések
Konferencia 2008
Fórum
Hírek
Szerkesztőség
Kutatók
 

 

László András filológus, spirituális gazdaság-kutató

László András (1954) filológus, filozófus, tolmács-fordító, újságíró, hegedűművész és menedzser-tanácsadó. Bölcsészdoktori disszertációját a Leuveni Katolikus Egyetemen írta (1976). Németországban (Münster, Bonn, Marbach am Neckar), Jugoszláviában (Dubrovnik) és Franciaországban (Párizs) hat évig folytatott posztgraduális tanulmányokat a filozófia, pszichológia és szociológia területén. Az EuroVisioning.org (www.eurovisioning.org) elnöke és vezérigazgatója.

Fontosabb munkahelyek

De Standaard c. belga napilap, Kultúra és Tudomány rovat, és Radio 3 - Woord, belga nemzeti rádió (szabadúszó újságíró); Amerikai Nagykövetség, Motorola, Texaco, Bandag és számos egyéb multinacionális vállalat (tolmács-fordító); Interbrew, Marlux, ABB Biztosító, Berlitz, UCB, Lafarge Coppée (tanácsadó); Marlux (magyarországi képviselő, 1993-1994); Budapest Klub (elnökhelyettes, 1994-1997); Budapest Klub Alapítvány (alelnök, ügyvezető igazgató 1997-1998); Trends c. közgazdasági hetilap (szabadfoglalkozású újságíró); EuroVisioning.org (alapító, elnök és vezérigazgató).

Kutatási területek

A spiritualitás és a vállalatvezetés közötti szinergiák és ezeknek a vállalat valamennyi szintjén történő gyakorlati alkalmazása.

Szellemi arcél

László András posztgraduális tanulmányait követően szabadúszó újságíróként és tolmács-fordítóként kezdte aktív pályafutását. Újságíróként több mint harminc irodalmi, kulturális, tudományos és filozófiai rádióműsort készített a belga nemzeti rádió kulturális szekciója számára. 1994-től 1997-ig a Budapesti Klub elnökhelyetteseként tapasztalatokat szerzett nemzetközi konferenciák, tanácskozások és koncertek szervezésében (Budapest, Brüsszel, Párizs, Strasbourg, Frankfurt). Jelenleg MBA szakdolgozatát írja a párizsi Nemzetközi Menedzserképzőn (ENCP) "Spiritualitás és üzlet - a vállalatvezetés új paradigmája a harmadik évezredben" címmel. Előadóként és kulturális hídépítőként elsősorban a spiritualitás és a vállalatvezetés közötti szinergiákkal foglalkozik, és ezeknek a vállalat valamennyi szintjén történő gyakorlati alkalmazásával. Szabadfoglalkozású újságíróként vállalatvezetési kérdésekről ír. Az EuroVisioning.org (www.eurovisioning.org) elnökeként és vezérigazgatójaként elsődleges célja, hogy globális fórumot hozzon létre az innováció és a jövő számára - kapcsolódási pontul a nemzetközi szervezetek, a civil társadalom és az üzleti élet között. Menedzserként és üzleti tanácsadóként legfontosabb feladatának a Belső Vezetés megvalósítását tartja a vezetés minden szintjén (felső, közép- és munkahelyi szint) valamint a Spiritualitás és Vállalkozás világszintű oktatásának megvalósításán fáradozik. A kultúraváltás érdekében dolgozik, legfontosabb üzenete: "Egyesítsük erőinket, dolgozzunk együtt, indítsuk el és hozzuk létre - a különbség te magad légy!"

Fontosabb publikációk

László András számos kulturális és gazdasági cikk és tanulmány szerzője, több könyv műfordítója. Rövidesen Spiritualitás és üzlet - a vállalatvezetés új paradigmája a harmadik évezredben c. könyve jelenik meg.

Egyéb személyes tevékenységek

A szerző következő nemzetközi szervezetek tagja: European Academy of Sciences and Arts (Tudományok és Művészetek Európai Akadémiája - www.european-academy.at); EBBF (Európai Baha'i Üzleti Fórum - www.ebbf.org); The Club of Rome Brussels EU-Chapter (A római klub brüsszel-EU fejezete - www.clubofrome-bc.org); Senior Fellow of the Global Dialogue Institute, Haverford, USA (A Globális Párbeszéd Intézet főkutatótársa - www.awakeningmind.org); Institute of Human Economics, Maine, USA (Az Emberi Gazdaság Intézete - www.humaneconomics.org); a Tamas Consultants (www.tamas.com) európai partnere. Imádja a csendet és rezgésszinten él - összhangban a természettel.

Webcím: www.eurovisioning.org
e-mail: alaszlo@skynet.be   
     
 
Kutatók
Kutatócsoport bemutatása

Új tanulmányok
Irodalom
Archívum